Mali müşavire silahlı saldırıda bulunan zanlılar kaçarken kameraya takıldı

İzmir'in Konak ilçesi Pasaport semtinde bürosu bulunan yeminli mali müşavir Levent Gençyürek, bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimliği belirsiz saldırgan, Gençyürek'in ofisine girip beş el ateş etti. Orada bulunanlarla boğuşan saldırgan, tabancası tutukluk yapınca bırakarak kaçtı. Kaçarken çevrede bulunan işyerlerine ait güvenlik kameralarına yakalandı. Bir dönem İzmir Defterdar Yardımcısı olarak da görev yapan Gençyürek'in, kimseyle husumetinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Olay, sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Levent Gençyürek'in işyerinin bulunduğu işhanına giderek adının "Ömer" olduğunu söyleyen bir kişi, kendisiyle görüşmek istediğini belirtti. İşyerine girer girmez ise tabancasını çıkararak Gençyürek'e ateş etmeye başladı. Gençyürek saldırganın üzerine atlarken çalışanları da engel olmaya çalıştı. Kimliği belirsiz saldırgan, silahı tutukluk yapınca telaşlanarak kaçtı. Saldırı sırasında kimse yaralanmazken polis tarafından işyerinde yapılan incelemede, beş adet boş kovan bulundu.

Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Bir yandan işyerinde inceleme yaparlarken bir yandan da işhanı ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerini topladılar. Görüntüleri inceleyen polis, kimliği belirsiz silahlı saldırganın işhanının önünde 5 dakika kadar beklediğini, bir kişiyle buluşup birlikte içeriye girdiklerini belirledi. Kamera kayıtlarında ayrıca saldırgana işyerini gösteren ikinci kişinin binadan ayrılması ve saldırganın olayın ardından koşarak uzaklaşması da yer alıyor. Saldırganın yanındaki kişinin bir hafta kadar önce Gençyürek'in işyerine geldiği, bilgi almak istediğini söylediği, yanlış adres ve telefon numarası bırakarak ayrıldığı ortaya çıktı. Polis, kamera kayıtlarında yüzleri belli olan iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Gençyürek'in ise verdiği ilk ifadede, saldırganları tanımadığını ve kimseyle husumeti bulunmadığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber